Új jelszó kérése
TOP termékek
Termékajánló
Hírlevél
Partnereink
Tanúsítvány
SSL Certificate
Összehasonlítás

Elem


Elem
A Panasonic elem újdonságai

A Panasonic Energy termékcsalád egy újfajta alkáli aa elem és aaa elem csomagolást dobott piacra, amely a termék megbízhatóságára és a hosszú eltarthatóságra összpontosít.

A Panasonic elem 10 ÉVIG MEGTARTJA A TÖLTÖTTSÉGÉT ÉS MENTES AZ ELEKTROLIT-SZIVÁRGÁSTÓL.
A Panasonic elem az európai fogyasztói piacon  útjára indulva, az új elemcsomagolás a megnövelt teljesítmény láthatóság  a csomagon a teljes tartományban elérhető lesz,tükrözve a vállalat alapvető értékeit, magas szakmai mércéjét és technológiai beállítottságát.

Az elemek "kifolyásának" okai és megoldásai
Az alkáli aa elemek és aaa elemek szivárgását nagyrészt az okozza, hogy hidrogén gáz keletkezik az elemben, amikor használat vagy tárolás során túlságosan lemerül. A gáz növeli a nyomást az elemen belül, és ez szivárgáshoz vezethet. A szivárgás elleni védelem technológiája csökkenti a keletkező gáz mennyiségét, és segít az elem szivárgásának megelőzésében. A Panasonic azért, hogy kiemelje az elemek megbízhatóságát, bevezetett egy „10 éves teljesítmény-védelem” emblémát, amely kimondja, hogy a Panasonic elemek hosszú tárolási idő esetén is működni fognak, ha nem használták, és megfelelően tárolták őket. Ez azt jelenti, hogy az elemeknek, amelyeken ez az embléma szerepel, 10 éves az eltarthatósága, és a gyártás után akár egy évtizedig is megtartják töltöttségüket, feltéve, hogy nem használják, és megfelelően tárolják őket. Az aa elem és aaa elem megbízhatósága tekintetében a megnyugtatás különösen fontos azoknak a vevőknek, akik többelemes csomagokat vásárolnak, és nem használják fel az összes vásárolt elemet azonnal. Most már elvárják, hogy a megvásárolt „teljesítmény” védve legyen, és rendelkezésre álljon, amikor szükség van rá, hat hónap, egy, kettő vagy akár tíz év múlva is. Az új „10-éves teljesítmény-védelem” embléma jelen lesz a Panasonic Evolta, Pro Power és az Everyday márkákon, beleértve az aa - ceruza -,aaa - mikró -,C - baby - és D - góliát -többelemes kiszereléseket. A két új embléma beépült a Panasonic elemek látványtervébe, amely a termékskálának friss külsőt kölcsönöz. Ez nemcsak vonzó a fogyasztók számára, hanem tükrözi a vállalat alapvető értékeit egy minőségi technológiai és szakmai „kinézet és érzés” megjelenítésével. A csomagolás kiemeli a Panasonic Energy márkák minőségét valamint megbízhatóságát, és közvetlenül hat a fogyasztók beazonosított választási szempontjaira!

Az elem megjelenésének története

Az első villamos elemet 1800-ban mutatta be gróf [Alessandro Guiseppe Antonio Anastasio Volta] olasz vegyész és fizikus,az ő tiszteletére nevezték el Volta-elemnek. Ez az elem két különböző fémlapból állt, ezek voltak az elektródák, melyek egymástól papírral voltak elválasztva. Az elektródákat belemártották elektrolitikus közegbe, mely sósvizes oldat volt, és a vegyi reakció megindította a két fémlap között az elektronokat, s azok mozgása eredményezte a villamos áramot. Ez a működési alapja a mai elemeknek is, de a kutatások eredményeként, valamint a gyártási technológia fejlődésével az elemek elektromos teljesítménye a többszörösére nőtt.Az aa elemek és aaa elemek olyan áramforrások, amelyek elektrokémiai úton állítanak elő elektromos áramot, vagyis elektrokémiai áramforrások.Az elemek hívhatnánk "eldobható", vagy "egyszer használható" akkumulátoroknak is, mivel lemerülésük esetén nincs lehetőség újratöltésükre és újbóli felhasználásukra. Az elemek és akkumulátorok fő jellemzője kapacitásuk, amit milliamper per órában adnak meg.A legalapvetőbb elem a nem tölthető, egyszeri használatra alkalmas cink alapú ceruzaelem (szén-cink elem, nehézelem, Mignon-elem).A szén-cink elem a legrégebben forgalomban levő, 1870 - 90 körül kifejlesztett egyszerű felépítésű szárazelem típus. Viszonylag alacsony kapacitású, de alacsonyabb az ellenállása, mint az alkáli elemeknek ezért több áramot tud szállítani.
Jellemzően nagyon hamar kimerül és nem újrahasznosítható.Ezt az adatot egyszer használatos elemek csomagolásán azért nem tüntetik fel, mert kapacitásuk gyártótól függetlenül azonos.Egyszóval  a szén-cink elem azért olcsóbb, mert jóval kevesebb energia rejlik benne.Az elemek legelterjedtebb típusai: alkáli, cink-karbon,lítium, ezüst-oxid és cink-levegő.Az alkáli elemeknek nagyobb kapacitásuk van, mint a szén-cink elemeknek, de nagyon nagy a belső ellenállásuk, ezért ezek az elemek nem tudnak magas feszültséget hordozni. A magas belső ellenállásuk azt eredményezi, hogy terhelés alatt leesik a teljesítményük. Az aa elemek és aaa elemek nominális feszültsége 1,5 Volt, de nagy terhelés esetén ez 1,2 Volt alá is leeshet. Ezért van az, hogy nagy teljesítményű eszközök inkább NiCd-s vagy NiMh-s elemekkel működnek, mint alkáli elemekkel.Előnyük a szén-cink elemekkel szemben, hogy hosszabb ideig megőrzik kapacitásukat és kevésbé hajlamosak az elektrolit „szivárgására”. Valamivel drágábbak, de biztonságosabbak. Fő alkalmazási területük a kisebb elektronikus eszközök áramforrásai, de nagyobb áramfelvételű eszközök, pl. villanó lámpák (vakuk), elektronikus fényképezőgépek táplálására is alkalmasak.

Az elemek kategórizálásai

Mai felgyorsúlt világunkban az elem, egyre szélesebb körben került felhasználásra mint alapvető energia tartalék eszköz.Számtalan független energiát igénylő elektromos eszköz pl.: játékok,hordozható zenelejátszó készülékek,lámpák,fényképezőgépek alapvető eleme az elem.

Felhasználásoknak megfelelően különbséget teszünk - természetesen a készülékek nagyságától és energia igényétől függően - az elemek között formájuk és méretük alapján:

- ceruza elem aa elem

- mikro elem aaa elem

- Baby elem C elem (bébi elem)

- Góliát elem D elem 

- Hasáb elem 9V elem (blokk elem)

- Lapos elem 4,5V elem

- Hallókészülék elem

- Gombelem

 

Az elemek csoportosítása összetevőik alapján

Ezen kategóriákat további kategóriákra bonthatjuk az összetevőik alapján:

- HeavyDuty elem

- Szén-cink "féltartós" elem

- Alkáli "tartós" elem

- Cink-levegő elem

- Ezüst-oxid elem

- Líthium elem

 

Az egyszer használatos elemek csoportjából a Líthim elem a legerősebb és a leghosszabb ideig bíró vegyület melynek köszönhetően a szélsőséges hőmérséklet ingadozásoknak is megfelel!

Webáruház készítés