Új jelszó kérése
Ország boltja
TOP termékek
Termékajánló
Hírlevél
Partnereink
Tanúsítvány
SSL Certificate
Összehasonlítás

Akkumulátor töltő

Fő kategória >Akkumulátor töltő

Akkumulátor töltő
Akkumulátor töltő

Ni-Mh akkumulátor töltő

Egy sima elemnek a tényleges cellafeszültsége 1,5 volt. Az akkumulátoroknál ez változó (1,2 vagy 1,5 vagy akár 1,6 voltosak is lehetnek). Általában a leggyakoribb a NiCd vagy a NiMH aksi, ezeknél 1,2 voltos cellafeszültségről beszélünk és ezeknél használható a Ni-Mh akkumulátor töltő. Itt jegyezném meg, hogy a NiCd (azaz Nikkel Cadmium) akkumulátorok egyre kevésbé kaphatóak a piacon, mert a régebbi technológiának köszönhetően nagyon alacsony kapacitást tudnak biztosítani a NiMH (azaz Nikkel Metal Hidrid) akkumulátorokkal szemben. Így ma már a kereskedelmi forgalomban 95%-ban csakis NiMH akkumulátorokhoz tudunk hozzájutni.

A Panasonic Eneloop technológia egyik legnagyobb előnye, hogy alig van önkisülése, ennek köszönhetően ezek az akkumulátorok feltöltött állapotban tárolhatók hosszú hónapokig anélkül, hogy töltöttségükből jelentősen veszítenének.

Li-ion akkumulátor töltő

A lítium-ionos akkumulátorok nem igényelnek formázást, de nem tűrik jól a túlmerülést és a túltöltést, így a töltőelektronikából biztonsági okokból kihagyják a csepptöltő funkciót. Ezért nem is szabad csak saját töltővel tölteni, akkor sem, ha a használni kívánt töltő látszólag alkalmas lenne erre, azaz például megfelelő feszültséget és áramerősséget ad le és a csatlakozója is illeszkedik a tölteni kívánt eszközhöz.A lítium-ion technológia kényes, de bizonyos szabályok betartása mellett biztonságos. Ennek érdekében az akkumulátorokat - bár ez kívülről nem látszik - ellátják különböző védelmi rendszerekkel. A teljes töltést a töltőáram folyamatos csökkentése mellett érik el. A feszültség maximumának eléréséig az akkumulátor megkapja a töltés nagy részét, a maximum töltöttség elérése viszont lassú folyamat. Ezért becsapós az, amikor bizonyos gyorstöltőknél azt ígérik, hogy a lítium-ion akkumulátort 1 óra alatt feltöltik. Ilyenkor az történik, hogy az akkumulátor-töltő elérve a maximum feszültséget "kész" állapotot jelez, valójában a töltöttség ilyenkor az elérhető 70%-a csak. A maradék 30% nagyjából kétszer ennyi ideig tart.

Zselés akkumulátor töltő

A töltő kifejezés jelentéstani hátterében az áll, hogy csak arra az időre van szükség a használatára, ameddig az akkumulátort feltölti.A legtöbb intelligens töltő viszonylag gyors töltéssel kezd majd a jobb hatásfok elérése céljából átvált csepptöltésre egy bizonyos töltöttségi állapot után. Az akkumulátor töltővel lehet ólomsavas akkumulátort, zselés akkumulátort, gépkpcsi akkumulátort és motorkerékpár akkumulátort tölteni,de mindig célszerű a megfelelőt kiválasztani a késöbbi problémák elkerülése végett.

Tápegység akkumulátor töltő

A mai felgyorsúlt számítástechnika világában szinte minden eszköz elektromossággal működik, így az áramellátást biztosítani kell valahogyan. Az alapprobléma az, hogy a készülékünkhöz érkező hálózati áram 230 voltos váltakozó áram, ám a számítógépek, mobil eszközök viszont kisfeszültségű egyenárammal működnek. Ennek a különbségnek a kiküszöbölésére való az adapter, illetve a tápegység.A mobileszközöket,mobil telefonokat, táblagépeket, ultrabookokat, notebookokat a szabad mozgás miatt kábelcsatlakoztatás nélkül szoktuk működtetni. Ehhez jellemzően az  https://akkuforras.hu/riaszto-akkumulatorbiztosíthatja a feszültséget. Ahhoz viszont, hogy az akkumulátorokat feltölthessük, adaptert vagy töltőt kell használni.

            Tel.: +36 20 264 7260

Webáruház készítés