Új jelszó kérése
Szűrés
Ár
189 Ft - 479 Ft
TOP termékek
Termékajánló
Hírlevél
Partnereink
Tanúsítvány
SSL Certificate
Összehasonlítás

12V tartós alkáli elem

 Fő kategória >Elem >12V tartós alkáli elem
Sorrend:


Sorrend:

Számtalan piacvezető a háztartási elektronikai készülékekhez szánt elemek gyártásával foglalkozó cég kínálja 12V-os névleges feszültségű tartós - miniatűr alkáli - elemeit.Hivatalos besorolása az elektrokémiai rendszerben: magnézium-dioxid (MnO2).Tömegük álltalában 7-10 g között mozog.
A precíziós mérnöki munkának köszönhetően a termékek megbízhatóak, legyen szó akár háztartási elektronikai készülékekbe gyártott elemekről, vércukorszint-mérőkről vagy a legújabb játékokról.Azonban figyelembe kell vennni, hogy az ár érték-arány valahol tükrözi az elem "tudását" is értsd alatta a mAh szintet.Tehát nem mindig az olcsó a kifizetődő!
Az itt felkínált 12V elemek tökéletes választást jelentenek az alábbi esetekben:elektronikus játékok és játékszerek,e-könyvek,testápoló készülékek,garázsnyitók,menedzserkalkulátorok,otthoni egészségügyi berendezések - vérnyomásmérők,vércukormérők,digitális lázmérők - számológépek,kulcs nélküli nyitás stb.

Az első villamos elemet 1800-ban mutatta be gróf [Alessandro Guiseppe Antonio Anastasio Volta] olasz vegyész és fizikus,az ő tiszteletére nevezték el Volta-elemnek. Ez az elem két különböző fémlapból állt, ezek voltak az elektródák, melyek egymástól papírral voltak elválasztva. Az elektródákat belemártották elektrolitikus közegbe, mely sósvizes oldat volt, és a vegyi reakció megindította a két fémlap között az elektronokat, s azok mozgása eredményezte a villamos áramot. Ez a működési alapja a mai elemeknek is, de a kutatások eredményeként, valamint a gyártási technológia fejlődésével az elemek elektromos teljesítménye a többszörösére nőtt.Az elemek olyan áramforrások, amelyek elektrokémiai úton állítanak elő elektromos áramot, vagyis elektrokémiai áramforrások.Az elemek hívhatnánk "eldobható", vagy "egyszer használható" akkumulátoroknak is, mivel lemerülésük esetén nincs lehetőség újratöltésükre és újbóli felhasználásukra. Az elemek és akkumulátorok fő jellemzője kapacitásuk, amit milliamper per órában adnak meg.A legalapvetőbb elem a nem tölthető, egyszeri használatra alkalmas cink alapú ceruzaelem (szén-cink elem, nehézelem, Mignon-elem).A szén-cink elem a legrégebben forgalomban levő, 1870 - 90 körül kifejlesztett egyszerű felépítésű szárazelem típus. Viszonylag alacsony kapacitású, de alacsonyabb az ellenállása, mint az alkáli elemeknek ezért több áramot tud szállítani.
Jellemzően nagyon hamar kimerül és nem újrahasznosítható.Ezt az adatot egyszer használatos elemek csomagolásán azért nem tüntetik fel, mert kapacitásuk gyártótól függetlenül azonos.Egyszóval  a szén-cink elem azért olcsóbb, mert jóval kevesebb energia rejlik benne.Az elemek legelterjedtebb típusai: alkáli, cink-karbon,lítium, ezüst-oxid és cink-levegő.Az alkáli elemeknek nagyobb kapacitásuk van, mint a szén-cink elemeknek, de nagyon nagy a belső ellenállásuk, ezért ezek az elemek nem tudnak magas feszültséget hordozni. A magas belső ellenállásuk azt eredményezi, hogy terhelés alatt leesik a teljesítményük. Az elemek nominális feszültsége 1,5 Volt, de nagy terhelés esetén ez 1,2 Volt alá is leeshet. Ezért van az, hogy nagy teljesítményű eszközök inkább NiCd-s vagy NiMh-s elemekkel működnek, mint alkáli elemekkel.A 12V elemek előnyük a szén-cink elemekkel szemben, hogy hosszabb ideig megőrzik kapacitásukat és kevésbé hajlamosak az elektrolit „szivárgására”. Valamivel drágábbak, de biztonságosabbak. Fő alkalmazási területük a kisebb elektronikus eszközök áramforrásai, de nagyobb áramfelvételű eszközök, pl. villanó lámpák (vakuk), elektronikus fényképezőgépek táplálására is alkalmasak.


Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.